• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Dat is de kat op het spek binden betekenis

Gegevens
Gemaakt door: 20.09.2020
Auteur: Therèse
Bekeken: 284

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Spek van de houten zeug. Als er geen toezicht is, halen de kinderen kattenkwaad uit.

Log dan in om de e-paper te kunnen lezen. Een ouderpaar zonder kinderen. Een kater hebben, kattenkwaad uithalen, niet voor de poes zijn. Ik smeer mijn ziel met spekzwoerd, zei Dora, dan schuift ze door de handen van de duivel. Als de baas van honk is, zitten de muizen aan het spek. Zie je wel, dacht ik.

Slim, want honden klimmen niet. We eten alle dagen spek, dacht ik, zei de boer. We pikken er enkele bekende katten-uitspraken uit om deze wat nader toe te lichten. Hij is straatarm. Zie je wel. Kat in het bakkie 5 februari Algemeen Titia. Dit deed men in de middeleeuwen ter vermaak van de honden zodat deze genoeg beweging kregen.

Ook deze uitdrukking is verhaspeld door de jaren heen.
 • Ook deze uitdrukking is verhaspeld door de jaren heen. Als men de kat op het spek bindt, wil hij er niet van vreten.
 • Doe varkens goed, dan krijg je spek. Dat is hetzelfde doen met een kat en een stuk spek als Antwoordman zo verbeelden beschrijft.

Voor een relaxte kat

Verspil je energie niet aan dingen waar je niets aan hebt. De naald in het spek steken. Dit deed men in de middeleeuwen ter vermaak van de honden zodat deze genoeg beweging kregen. Ik smeer mijn ziel met spekzwoerd, zei Dora, dan schuift ze door de handen van de duivel. De spaarzaamheid van de huisvrouw is de beste grondslag voor de welstand van een gezin.

Stel je vraag! We gebruiken onze viervoeters volop metaforisch!

Terug Nieuwsoverzicht Nieuwsarchief Spelregels lezersreacties Copyright. Laat het ons vooral weten in de reacties! Iemand in de verleiding brengen. Zodoende zat er voor de hond niets anders op dan te blaffen en de kat uit de boom te kijken.

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account.

Eén spreekwoord bevat `de kat op het spek binden`

En soms is het niet echt duidelijk waarom nou precies. Ik smeer mijn ziel met spekzwoerd, zei Dora, dan schuift ze door de handen van de duivel. Precies wat de uitdrukking wil zeggen.

De hoeveel kilo aankomen zwangerschap is natuurlijk altijd op zoek naar een lekker stukje vlees.

VoedingOnline zette voor u de spreekwoorden en gezegden met spek op een rij. Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Maar een kat in een bakkie stoppen is eigenlijk helemaal niet zo eenvoudig, dus waar komt dit vandaan.

Apeldoorn C. Een url mag maar 1x worden gebruikt?

Berichtnavigatie

We hebben voor jullie een aantal boeken op…. Dat maakt de uitdrukking een stuk begrijpelijker: een kat bij een stuk spek zetten, dat gaat vrijwel zeker niet goed.

Kat in het bakkie 5 februari Algemeen Titia.

Wat er met de uitdrukking bedoeld wordt is dat je de verleiding heel groot maakt voor iemand. Ook deze uitdrukking is verhaspeld door de jaren heen. De kat op het spek binden. Mesters G. Die kat die vastgebonden zit op het spek, gaat daar echt niet van knabbelen. Weet jij het antwoord. Spek van de houten zeug?

Navigatiemenu

Zelf een reactie toevoegen De velden gemarkeerd met een zijn verplicht. Wat een toestand! Iedereen doet waar hij zin in heeft.

Registreer je gratis. Voor de Eerste Wereldoorlog was het een schande dat men van de eigen slacht verkocht en bij de slager het goedkopere, zijn er in de loop van de tijd synoniemen voor gevonden. Omdat veel mensen deze bewoordingen grof vonden, gemporteerde Amerikaans spek kocht; dat vond men van minderwaardige kwaliteit!Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   29.09.2020 18:12 Elisa:
   Een spekkie naar z'n bekkie.

  Ten anker

  Vond