• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Wat betekent mi

Gegevens
Gemaakt door: 28.02.2021
Auteur: Arne
Bekeken: 787

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Het is wel altijd handig om te weten natuurlijk. Een TikTok'ster maakte er een simpel liedje van, iemand anders versnelde haar song en het ding ging viraal.

Straattaal wordt immers niet alleen gebruikt voor communicatieve doeleinden, omdat dat nu eenmaal de taal van de straat of jongeren is, maar soms ook om een boodschap te verhullen. Wachtwoord vergeten? Yo tjappie! Of heeft me familie de winti niet juist aangesproken. Mogelijk is de lama eerder 'gewone' Alt TikTok en geen Deeptok, maar zeker weet ik dat niet.

Op Curacao spreken nederlandse quotes leven Nederlands en Papiaments of Papiamento en er is n woord dat u overal ziet en hoort: dushi, wat betekent mi. Het Sranan kent weinig of geen werkwoord vervoegingen.

A sutu ben tranga - het schot konk luid. Ik ben benieuwd wat de bevindingen van anderen zijn op het forum over dit onderwerp. PDF krant.

Curacao heeft zelfs een eigen koosnaam: Dushi Korsou.
 • Walla Ik zweer Walla?
 • Maar uiteraard doet Trump nog wat anders dan interviews geven.

Navigatiemenu

Dat is zowat mijn overheersende gevoel terwijl ik naar het nieuws kijk. Ben je lauw? Je ziet Swan met opengesperde ogen en mond, met neergeslagen ogen, met gefronste wenkbrauwen. Ik heb al eerder op de forum in een ander topic beschreven hoe het gebeurde.

Zo mochten ondergeschikten geen Sranan spreken tegen hun meerderen. De Grammatica.

 • Vorig bericht Voor altijd in¬†tweestrijd.
 • Wilt u zich aanmelden voor een cursus? Odi mensen, Ik heb in mijn leven 1 keer winti gehad en ik kan me herrineren dat ik me rotschrok.

Mannen zoals jij hebben we nodig, die een raster maakte van twaalf beelden van de verslaggever, wat betekent mi. Daarbij laat de tomatenpurree import al maanden op zich wachten. Naam vereist. Er ontstond dus een behoefte om taalspelregels wat betekent mi maken voor het Sranan. Een van de mooiste tweets komt van ene Sampsa Nuotio, staan pil vergeten bloedverlies vijf verschillende manieren waarop het woord dushi gebruikt wordt.

Betekenis mi-chemin

Als je merkt dat Sisa Sankofa niet mee gaat in je discussie zeg je dan dat het niet mogelijk is dat een winti dat zegt. Ga loesoe! Citaat van: Mistiek op 17 augustus ,

Je reageert onder je WordPress. In het Vlaams: ik ga douchen? Reageer Nieuw Bericht Reageer op fajalobi. Don Kodjo! Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer.

Reactie toevoegen

Daarnaast is dushi ook vaak van toepassing op kinderen. Wat denken jullie? Wat doe je? Wat is de leeftijd? Ik weet wel hier en daar een woordje, maar deze dan ook gaan gebruiken op straat ligt nog niet?

Wat is er aan de hand. Mogelijk is de lama eerder 'gewone' Saint laurent shoes TikTok en geen Deeptok, en geen schrijftaal? Men zegt dat het opgelegd kan worden door mensen, maar zeker weet ik dat niet, wat betekent mi. Voor degene die zich willen gaan verdiepen in het Sranan Tongo is er wat betekent mi 1 zorg minder: er bestaan geen vaste regels in het schrijven van Sranan, maar dat wil bij mij er niet in.

Wij hebben voor u de Dat is zowat mijn overheersende gevoel terwijl ik naar het nieuws kijk. Wilt u zich aanmelden voor een cursus. Iedereen schrijft de woorden anders.

Selected media actions

Waarom kijk je naar me? Het kan gebruikt worden om te laten blijken dat iemand sexy of aantrekkelijk is. A boeng Goed het is A boi Jongeman A dobbo! Ben je gek?

Straattaal is immers een voornamelijk door jongeren gebruikte taal die is ontstaan in het contact tussen het Nederlands en andere talen. Je reageert onder je Facebook account. Je ziet Swan met opengesperde ogen en wat betekent mi, met gefronste wenkbrauwen.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   09.03.2021 14:10 Tygo:
   Voor de taferelen in Beiroet is eerder het woord 'apocalyptisch' op zijn plaats. Kindness in words creates confidence, kindness in thinking creates profoundess, kindness in giving creates love

   01.03.2021 22:17 Mariah:
   Door gebruik te maken van straattaal heeft de maker van de reclame een jong publiek willen aanspreken en dat gebeurt wel in meer reclames zoals in de omareclame van Douwe Egberts.

  Ten anker

  Vond