• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Gemiddelde temperatuur nederland per dag

Gegevens
Gemaakt door: 12.01.2021
Auteur: Nissrine
Bekeken: 368

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dat is een maandag die is uitgeroepen tot meest deprimerende dag van het jaar. In totaal valt er op jaarbasis gemiddeld zo'n tot millimeter aan neerslag. In september is de gemiddelde temperatuur 19 graden, in oktober daalt dit al naar 14 graden en in november ligt de temperatuur zo rond de 9 graden.

Ook is het tijd om op de fiets handschoenen te gaan dragen, mocht je deze in oktober nog niet uit de kast hebben getrokken. Dit kan vaak ook al eerder in het seizoen, maar deze maand is vaak de maand waarin dit gebeurt. Door de vele rivieren en meren is Nederland vatbaar voor overstromingen.

Er valt tussen de 61 tot mm neerslag. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 20 graden, die in juli en augustus kan oplopen tot 22 graden. Weer Nederland in de wintermaanden Aan het begin van de herfst kunnen de temperaturen nog boven de 20 graden liggen. Welkom op Klimaatinfo.

Vanaf dat moment ga je echt voelen dat er meer warmte komt. Door het wisselvalige weer, ben je nooit zeker van mooi weer, gemiddelde temperatuur nederland per dag. Mei heeft gemiddeld 7 zonuren per dag.

Syndroom van down! Vooral in de ochtend en natuurlijk in de nacht is dit te merken dat het huis flink kouder wordt. Meer klimaatinformatie Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaalbeeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode.

Dagwaarden

Nederland is laag gelegen en vrijwel vlak waardoor het weer nogal kan variëren per regio. In deze maand ben je er dus compleet zeker van dat er geen sneeuwbui meer kan vallen.

Volgens het  KNMI  blijkt dat dat de temperatuur per maand heel verschillend is. De gemiddelde temperatuur in de maand september ligt rond de December is natuurlijk de feestmaand. De onderstaande grafieken geven je alle reis- en weersinformatie over Nederland: de gemiddelde temperatuur, het aantal zonuren, de gemiddelde zeetemperatuur en eventuele neerslag.

De zonnigste perioden zijn in de vroege zomer en het late najaar.

  • Juli is de warmste maand van het jaar. Dan wordt er wel gesproken over extreme warmte voor Nederlandse begrippen.
  • Op 21 juni start de zomer in deze maand. Syndroom van down.

En uit de geschiedenis is dan toch wel gebleken dat deze maand ook onvoorspelbaar weer kan geven, gemiddelde temperatuur nederland per dag. Ook telt de maand augustus dagelijks gemiddeld 7 zonuren. Sneeuwval heeft rond de feestdagen iets magisch. In Maart is de gemiddelde temperatuur  is 6,2 c. Dat is dus echt beduidend minder dan in januari met 21 dagen neerslag gemiddeld.

Maand- en jaargemiddelden per eeuw in De Bilt sinds 1706

De winterkleding wordt uit de kast gehaald en de zomerkleding kan definitief voor dit jaar opgeborgen worden. Het aantal winters dat er in grote delen van Nederland helemaal niet geschaatst kan worden is tegenwoordig vrij groot. Dat is dus nog iets kouder dan de maand november.

De belangrijkste oorzaken zijn de ligging aan de zee, het ontbreken van bergen en het feit dat we vaak op een scheidslijn van warm en kouder weer liggen.

Het aantal dagen per jaar dat er sneeuwval geconstateerd wordt varieert van twintig in Zeeland en Zuid-Limburg tot ruim dertig in Noordoost Nederland. ADD test. Af en toe komen er tussen de wolken door wat zonnestralen. De gemiddelde temperatuur in januari ligt rond de 3 graden, gemiddelde temperatuur nederland per dag. Vaak denken mensen dat de zomer al over is, maar in deze maand kan er nog zeker een aangename temperatuur zijn.

Maandgemiddelde temperaturen

Alle cijfers van oktober De temperatuur in November in Nederland In November is de gemiddelde temperatuur  6,7 c. Gemiddeld is in Januari de temperatuur 0,2 graden lager dan in februari. De hoogste temperatuur ooit gemeten in September was  35,2  graden en de laagste -3,7 graden.

  • Doordat het weer beduidend zachter is deze maand, is dit ook de maand dat het broedseizoen begint van vogels.
  • In deze periode kan er wel lichte regen voorkomen.
  • In totaal valt er op jaarbasis gemiddeld zo'n tot millimeter aan neerslag.
  • Het is volop lente!

Last minute. En dat is al vrij aangenaam. Zo hebben alle seizoenen hun eigen charmes en kenmerken. Wat vaak te zien is in de zomers in Nederland, is dat we in een warme luchtstroom zitten, gemiddelde temperatuur nederland per dag. Dat betekent dat er tijdens iedere meting om de tien minuten tenminste 0,1 millimeter neerslag geregistreerd is!

Ga je op vakantie in Nederland maar twijfel je wat de beste maand is. Het aantal winters gemiddelde temperatuur nederland per dag er in grote delen van Nederland groene vliegjes in huis niet geschaatst kan worden is tegenwoordig vrij groot. Ook is het tijd om op de fiets handschoenen te gaan dragen, mocht je deze in oktober nog niet uit de kast hebben getrokken.

Gemiddelde temperatuur Nederland

Gemiddeld kent Nederland zes zonuren per dag, maar het kan ook zo zijn dat je de zon de hele dag niet ziet. Meer klimaatinformatie Klimaatcijfers zijn handig, maar bieden geen totaalbeeld van het klimaat en de mogelijke weersomstandigheden binnen een bepaalde periode.

Twee weken bar slecht zomerweer kunnen ook zomaar opgevolgd worden door een serieuze hittegolf. Dat is zowel te merken aan het aantal weerrecords dat de afgelopen jaren verbroken is tijdens de warmste maanden.

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op langjarige gemiddelde klimaatstatistieken! Deze gemiddelden over het weer hebben wij allemaal voor jou op een rijtje gezet. Er zijn gemiddeld 19 dagen neerslag en de neerslag ligt tussen de 61 tot mm.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0