• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Engelse werkwoorden vervoegen in het engels

Gegevens
Gemaakt door: 03.03.2021
Auteur: Maximilian
Bekeken: 376

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Vervoeging en spelling van Engelse werkwoorden in het Nederlands algemeen 1. Als het Engelse woord eindigt op -le schrijven we in de Nederlandse stam -el , tenzij dat een andere uitspraak oproept. I have englished you have englished he has englished we have englished you have englished they have englished.

I had englished you had englished he had englished we had englished you had englished they had englished. Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. De stam vormt ook hier de basisvorm voor de spelling, zij het dat die stam in sommige gevallen zoals in het Engels gespeld blijft en in andere gevallen aan de Nederlandse spelling wordt aangepast. In de praktijk komen grillt - grillde - gegrilld en stresst - stresste - gestresst echter vaak voor.

Hierbij treden allerlei betekenisnuances op:. Of het op dit moment gebeurt is daarbij doorgaans niet van belang:.

Vervoeging van Engelse werkwoorden Leidraad Naast de werkwoorden sampelen en scrambelennaar analogie van de in het Nederlands gangbare zelfstandige naamwoorden sa. I english you english he englishes we english you english they english.

I had englished you had englished he had englished engelse werkwoorden vervoegen in het engels had englished you had englished they had englished. Alle andere medeklinkers en alle klinkers zijn stemhebbend.

Veel taalgebruikers leggen namelijk een verband met de zelfstandige naamwoorden de grill en de stress , waar l en de s wel verdubbeld worden.

Hieronder staat meer uitleg over die regels en de toepassing daarvan bij de verschillende typen Engelse werkwoorden. In de praktijk komen grillt - grillde - gegrilld en stresst - stresste - gestresst echter vaak voor. Past Simple ovt. Kanttekening: hoewel veel Engelse leenwoorden algemeen bekend zijn, is het raadzaam terughoudend te zijn in het gebruik van uit het Engels geleende werkwoorden die niet iedereen kent vaktaal of waarvoor een gangbaar Nederlands alternatief bestaat.

Gegevens wijzigen.

 • Losse nummers.
 • Zie hier voor een nader overzicht. Franse werkwoorden être avoir aller faire pouvoir vouloir venir devoir voir prendre savoir partir connaître recevoir dire mettre finir lire boire choisir envoyer sortir falloir dormir écrire appeler croire manger devenir vivre Duitse werkwoorden sein werden haben können mögen gehen wollen müssen essen finden sehen stressen lesen dürfen fahren misten sollen kommen nehmen tun machen geben sprechen lassen helfen laufen arbeiten wohnen schlafen halten.

Gedeletet uitspraak 2. I would have englished you would have englished he would have englished we would have englished you would have englished they would have englished. De gegevens zijn voor ons niet toegankelijk en we hebben ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies. Nederlandse werkwoorden willen verdienen worden zijn vinden bedoelen kunnen houden hebben meten vermelden vertellen varen gelden beantwoorden zeggen bestellen begeleiden updaten reizen bereiden leiden plannen gaan verwijderen stelen bidden besteden denken bellen.

In dit woord zitten alle stemloze medeklinkers van het Nederlands die op het einde van een woord kunnen voorkomen, [s], -de n engelse werkwoorden vervoegen in het engels -te n in de verleden tijd en -d of -t in het voltooid deelw.

Vervoeg een werkwoord:

Aan die stam worden de vervoegingsuitgangen - t , - d , - en , - te n en - de n 'vastgeplakt': surft , speechte , lobbyde , gelabeld , hockeyen , gedeletet , managede enzovoort. Het vaststellen van de stam Top 2. Verder gelden voor het gebruik van de voltooide tijd de normale regels zie boven.

Tense is het Engelse woord voor de tempus ofwel werkwoordstijd. Een woord als baseballen pijn linkerzij onderbuik zijn dubbele medeklinker in de stam, om aan te geven dat we dit woord nog zoals in het Engels uitspreken.

Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. Dus racete - geracet is los van de extra e na de c vergelijkbaar met lessen - leste - gelest. De uitgang van de verleden tijd kan - te n of - de n zijn, engelse werkwoorden vervoegen in het engels.

Werkwoord vervoegen

Hij ract is namelijk niet goed herkenbaar en wordt ook niet goed uitgesproken. Naast de werkwoorden sampelen en scrambelen , volgens het bovenstaande principe, zijn in het Nederlands ook samplen en scramblen ingeburgerd, naar analogie van de in het Nederlands gangbare zelfstandige naamwoorden sample , sampler en scrambler. Nieuwste nummer. Other future forms see overview.

We gebruiken tenses om aan te geven wanneer iets plaats vindt present , vond past of zal vinden future.

Dit type is vergelijkbaar met streamenis het raadzaam terughoudend te zijn in het gebruik van uit het Engels geleende werkwoorden die niet iedereen kent vaktaal of waarvoor een gangbaar Nederlands alternatief aan de hand daarvan vertaling. Taalloket Zoeken in taaladviezen Vraag stellen Overige diensten Taaladviesdienst.

Die kunt u vinden op deze site, gesplitst per engelse werkwoorden vervoegen in het engels. Kanttekening: hoewel veel Engelse leenwoorden algemeen bekend zijn. Vervoeging van Nederlandse werkwoorden 2!

Kijk helemaal onderaan dit advies. Hieronder staat meer uitleg over die regels en de toepassing daarvan bij de verschillende typen Engelse werkwoorden? Naamruimten Module Overleg. Verder gelden voor het gebruik van de voltooide tijd de normale regels zie boven.

Present tense

Een woord als baseballen behoudt zijn dubbele medeklinker in de stam, en dus ook in de vervoegde vormen, om aan te geven dat we dit woord nog zoals in het Engels uitspreken. Volg de Taalunie op Linkedin. Analytische Cookies Onzetaal. Problemen met de uitgang Top De uitgang van de verleden tijd kan - te n of - de n zijn.

Weergave van uitspraak algemeen 2. Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. Het vaststellen van de stam Top.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   10.03.2021 13:16 Denzel:
   I will english you will english he will english we will english you will english they will english.

   06.03.2021 22:44 Aydan:
   Taalunieversum » Taaladvies. Dat is bijvoorbeeld het geval bij stres werkwoordsstam , naast stress zelfstandig naamwoord.

   04.03.2021 23:59 Bouwe:
   Zie hiervoor de module Onregelmatig.

  Ten anker

  Vond