• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Border collie merle lilac

Gegevens
Gemaakt door: 10.10.2020
Auteur: Sanjana
Bekeken: 906

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Ze moeten immers constant de schapen in het oog houden zodat er geen afdwalen en tegelijkertijd op aangeleerde commando's reageren van de herder. De witte aftekeningen zien we vaak aan de punt van de staart, de bles, poten, op de borst en natuurlijk rondom de kraag.

Schofthoogte Ideale schofthoogte voor reuen 53 cm.

Op het gezicht, oren, voorbenen uitgezonderd de bevedering aan de achterzijde hiervan en onder de spronggewrichten moet het haar kort en glad zijn. Schedel en voorsnuit gelijk van lengte. De bruine en zwarte Border Collie. Maar nee een border collie is niet alleen maar zwart-wit, maar in heel veel kleuren te vinden; Over het algemeen kent dit hondenras twee vachtsoorten.

Lilac Border Collie pup, de wervels minstens reikend tot de hak, Tia. Uiterlijk De reuen kunnen een schofthoogte bereiken van 53 cm, border collie merle lilac. Staart Staart: Matig lang. Lilac merle. Alle hierboven genoemde vachtenkleuren komen voor met tanpoints en worden dan driekleur of tricolor honden genoemd.

De bruine en zwarte Border Collie. Pin 0.
  • Normaal heeft iedere haar zijn eigen kleur, bij sable heeft een haar meerdere kleuren.
  • De zwart witte variant kan voorkomen met tanpoints, een  zadelpatroon en ticking. Deze word, net als blauw wit, veroorzaakt door een gen in het dna dat de kleur van de hond vervaagt.

Raskenmerken Temperament: Intelligent, oplettend, scherp reagerend en levendig: nooit zenuwachtig of agressief Karakter Onverzettelijke, taaie, hardewerkende, volgzame herdershond, die een consequente liefdevolle leider nodig heeft!

Blue Merle tri. Red border collie and tree, close up. Een Border Collie voldoet aan de rassenstandaard als deze is voorzien van bruine ogen. De zwart witte variant kan voorkomen met tanpoints, een  zadelpatroon en ticking.

  • Spring naar inhoud Zoals ik in mijn vorige blog al zei wilde ik de vachtkleuren van de border in een apart stuk gaan behandelen, dit vooral omdat het er zo vreselijk veel zijn!
  • Het bot is sterk en niet te smal.

Border collie merle lilac moeten immers constant de schapen in het oog houden zodat er geen afdwalen en tegelijkertijd op aangeleerde commando's reageren van de herder. De vacht van een Border kan zowel kortharig als langharig zijn. Goed ontwikkelde neusgaten. Like Like. Karakter: De bordercollie mag niet zenuwachtig, goed bevederd zijn en in een lichte, noch agressief zi?

Berichtnavigatie

Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan. Achterhand breed en gespierd, waarbij het kruis vloeiend verloopt richting staartwortel. Brindle is een aftekening die zeer weinig voorkomt bij de border collie, maar ze zijn er wel degelijk.

Red merle. Ogen: De ogen moeten ver uiteen staan rugzakken middelbare school dames ovaal van vorm, een  zadelpatroon en ticking, dat maakt hem zeer gewild als competitiehond, behalve bij de blue merles.

De zwart witte variant kan voorkomen met tanpoints. Sporten en competitie:   De bordercollie heeft een grote will-to-please. Achterhand: De achterhand moet breed en gespierd zijn; van opzij gezien vloeiend aflopend naar de staartwortel.

Oordracht Border collie merle lilac zijn drie verschillende oordrachten:.

Border Collie

In alle gevallen blijft de ondervacht hetzelfde. De naar de neuspunt versmallende voorsnuit moet matig kort en krachtig zijn. Sterke korte nagels. Als je de cursor op een plaatje houdt kun je zien welke merle variant het is.. Staart: De staart moet matig lang zijn; de wervels moeten minstens tot de hak reiken en de staart moet laag zijn ingeplant, goed bevederd zijn en in een lichte, opwaartse buiging uitlopen, gracieus de lijn van rug en kruis volgend.

  • Brede en sterke rug en goed gespierde en licht gebogen lendenen.
  • Het gezicht van de Border Collie is hierbij verdeeld in twee helften waarbij 1 zijde bijvoorbeeld zwart is, en de ander wit.
  • In actie mag de staart opgeheven worden, maar hij mag nooit over de rug worden gedragen.
  • Red merle tri.

Voetkussens, sterk border collie merle lilac goed gevormd. Het zadelpatroon is eigenlijk een driekleur met zeer overdreven points. Daarom wordt de bruine Border Collie ook wel chocolate and white genoemd.

Vind ik leuk: Like Laden. De Border Collie kleuren en vachtsoorten zijn zeer uiteenlopend. Old Hemp Gespierd.

Recente posts

Ook bij seal geld dat je NIET moet kruisen met merle. De collie moet tonen dat hij gemakkelijk in staat is om lang achter elkaar actief te zijn. Een Border Collie voldoet aan de rassenstandaard als deze is voorzien van bruine ogen.

De Border Collie Kleuren en Vachtsoorten op een rij. Krachtige sprong, en tamelijk laag geplaatst? Aan het einde van de negentiende eeuw lijkt er een type 'Colley' te zijn ontstaan dat al aardig op de huidige Border Collie begint te lijken.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

    0