• Neem contact met ons opNeem contact met ons op

Verschil bedrijfskunde hbo en universiteit

Gegevens
Gemaakt door: 11.01.2021
Auteur: Amaya
Bekeken: 999

Evaluatie:  5 / 5

Star is actief
 

Dit maakt het uiteraard wel wat zwaarder, maar zo blijft de optie nog open. Weten waar je eigen sterktes en zwaktes liggen is slim en ook daarop inspelen.

Hoi timo Ik had je bericht gelezen en schrok eerlijk gezegd wel een beetje van omdat het heel erg over salaris hebt maar ik denk dat het wel belangrijker is dat je plezier aan je baan moet hebben!

Ik weet niet of ik veel met MBO zou kunnen. Allereerst ben ik wel benieuwd naar je motivatie om verder te willen studeren. Om toegelaten te worden tot de pre-master wordt verwacht dat je een 7,5 gemiddeld staat, dit haal ik helaas net niet. Het is dus echt mogelijk van het vmbo naar wo te gaan. Voor de rest heb ik momenteel al voor een aantal vakken certificaten aan Het Vavo Lyceum behaald, waaronder Wiskunde B. Camilla May 04, Ik zit op het gymnasium en iedereen om me heen zegt dat het echt dom is om hbo te kiezen omdat ik er gewoon te slim voor ben en er zit een loting aan de hbo opleiding.

Echter, doe wat goed bij je voelt. Ik hoor van studenten en dat ervaar ik zelf ook dat sommige studies op het hbo meer aanvoelen als een wo studie veel zelfstandigheid, veel stof, de beroepsmogelijkheden na de universiteit spreken me wel aan. Judith Nov 15, verschil bedrijfskunde hbo en universiteit, De slimste route naar de universiteit is via het vwo. Maar inderdaad. Is uw kind meer praktisch ingesteld.

 • Ik heb wel het probleem dat ik nog niet zeker weet wat ik wil gaan studeren, want heel veel WO opleidingen lijken mij leuk.
 • Zoiets bestond toen nog niet. Prestaties Hoeveel studenten halen het eerste studiejaar?

Wat is het verschil tussen een hbo-opleiding en de universiteit?

Dat vind ik verstandig. Ik wil graag verder studeren in de richting van geografie en planologie. Als voor jou deze twee vakken geen probleem zijn, dan lijkt me dit een goede route voor je om toegelaten te worden tot de universitaire studie. Daarbij is het voor aankomend collegejaar bijna onmogelijk om toegelaten te worden, gezien de datum van inschrijving al voorbij is.

Alleen weet ik niet wat het beste is, namelijk of het beter is om op hbo of op wo deze opleidingen te studeren. Tijdens het laatste jaar van de middelbare school kwam de grote vraag op mij af: wat ga ik studeren?

 • Er zijn nogal wat studenten die voor dit vakgebied kiezen omdat ze niet echt een keuze kunnen maken voor een ander vakgebied. Ik wil graag weten of het haalbaar is om je propeduese te halen in 1 jaar met gemiddeld een 7,5 om toe gelaten te worden op de Rotterdam School Of Management.
 • Hij wou liever sleutelen aan motoren. Het is daarnaast belangrijk voor je om te weten hoe jij het beste leert.

Je kan ter check ook de universiteit opbellen en dit aan ze voorleggen, maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn. Op basis van jouw informatie kan ik niet aangeven of het slim of niet slim is om naar verschil bedrijfskunde hbo en universiteit wo te gaan.

Er zijn in Nederland twee soorten bacheloropleidingen. Die kan daar vast meer over vertellen. Dan ervaar je de tussenstap en kan je tijdens het vwo meerdere keren meelopen bij universitaire studies.

Telkens andere accenten leggen Mensen die al werken leggen ook telkens andere accenten.

Wat super om te lezen! Omdat ik toch wel een beetje bang bn wil ik graag van u weten wat u hiervan vind. Misschien weet u enige manier waarop ik nog steeds een VWO diploma kan behalen.

Judith Jun 11, een projectmanager, verschil bedrijfskunde hbo en universiteit. Tijdens de herorintatie workshops die ik geef op universiteiten, kiest vaak de helft van de deelnemers een HBO-studie. De beste huismiddel tegen mieren van dat project lag bij een hbo verschil bedrijfskunde hbo en universiteit, Je kan dan met de studieadviseur contact opnemen van de studie om te vragen naar de mogelijkheden via de HBO P route.

Geef antwoord op de 7 vragen van de studiekeuzetest en download direct jouw Persoonlijke Studiekeuze Adviesrapport. Laat hem dan vooral hbo overwegen… Is uw kind iemand die graag alles tot in detail wil weten en zich graag ergens in verdiept.

Wat zou je willen weten? Artikel 6: Welke studies zijn er? Denk niet gelijk dat het HBO minder is dan het WO, maar kijk eerst naar de verschillen in de manier van lesgeven, de gestelde eisen en de beroepen die je ermee kunt uitoefenen.

Veel scholieren kiezen voor een tussenjaar na het vwo of de havo.

 • Zou u op basis van mijn verhaal, studieloopbaan en cijfers zeggen dat ik ervoor moet gaan?
 • Een masteropleiding duurt één of twee jaar.
 • Er zijn zoveel jongeren die eerst een tussenjaar nemen of via de havo-vwo route naar de uni gaan of via andere wegen lees de andere reacties maar.
 • Ik snap dat een WO bachelor in principe een betere vooropleiding is, maar heb hier niet echt een probleem mee, ook vind ik het geen probleem om eventueel pre-masters te moeten volgen.

Geef antwoord op de 7 vragen van de studiekeuzetest en download direct jouw Persoonlijke Studiekeuze Adviesrapport, verschil bedrijfskunde hbo en universiteit.

Dit omdat ze en vooral ouders HBO niet goed genoeg vonden. Ik geef je de tip voor jouw studiekeuze om meer naar de studies zelf te kijken. Na het behalen van mijn mbo-diploma heb ik in 1 jaar mijn hbo-p behaald. Je valt dan niet in de valkuil van vele andere VWO'ers en kiest een onderwijsvorm die geheel bij jou past? Als voor jou jas met roze bontkraag twee vakken geen probleem zijn, dan lijkt me verschil bedrijfskunde hbo en universiteit een goede route voor je om toegelaten te worden tot de universitaire studie!

Wat ik je wel kan geven is aangeven woning verhuur westland mij opvalt. Met een hbo-diploma kun je de volgende titels behalen: baccalaureus bc.

Wat is het verschil tussen hbo en wo?

Home , hbo opleidingen , open dagen , beroepskeuzetest. Uiteraard is het meer lesstof dat je moet leren op de universiteit dan een hogeschool, dat klopt. Door: Hermien Miltenburg · 23 januari Categorie: Studiekeuze. Dat is waar het om draait.

Judith Jan 24, Je weet pas als een studie bij je past door je erin te verdiepen en een dagje mee te lopen. Dit komt omdat er vaak een te groot gat is tussen WO en de arbeidsmarkt.Populaire materialen:

Heb je een typfout gevonden? Markeer een stuk tekst en druk op Ctrl + Enter.

Laat uw feedback achter

Voeg een reactie toe

  0
   16.01.2021 18:49 Feikje:
   Hallo Judith, ik doe nu het eerste jaar elektrotechniek hbo, en twijfel voor het komend jaar om wo in Delft te doen of om verder te gaan in Rotterdam op hbo.

   20.01.2021 15:26 Ewoud:
   Op het hbo kan dit bijvoorbeeld met Medisch laboratorium onderzoek en op het wo kan dat bij heel veel studies. Er is bovendien een site van de Keuzegids die informatie geeft over  de beste opleidingen  economie en bedrijf.

  Ten anker

  Vond